هر ساله میلیون‌ها هکتار اراضی مستعد کشاورزی در کشور زیر ساخت‌وساز می‌رود

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: هر ساله میلیون ها هکتار اراضی مستعد کشاورزی در کشور زیر ساخت و ساز می رود و تخریب آنها هم تاثیر بسیار منفی در افکار عمومی دارد پس باید به صورت جدی در کمیسیون کشاورزی به این موضوع پرداخته شود.

نظری در جلسه هم‌اندیشی بررسی مشکلات بخش کشاورزی ساوه و زرندیه که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی در سالن جلسات فرمانداری ساوه برگزار شد گفت: مجلس یازدهم بویژه کمیسیون کشاورزی به جد به دنبال شناسایی و درمان مشکلات هستند و بازدیدهای میدانی توانسته نقش بسزایی در شناسایی ظرفیت ها ایجاد کند. قطعا هرگونه تصمیم گیری مستلزم اشراف بر مسائل و موضوعات است.

وی به اختلاف بین منابع طبیعی و کشاورزان اشاره کرد و گفت: باید به این مسئله در کمیسیون کشاورزی پرداخته شود، روندی که فعلا در حال پیگیری است سال های سال به نتیجه نخواهد رسید و این مسئله به پایگاه تولید ناراحتی علیه انقلاب تبدیل می شود.

وی با اشاره به موضوع تفکیک و خرد شدن اراضی کشاورزی، گفت: در زمان اجرای قانون اصلاحات اراضی قرار بود بحث شرکت های زراعی اجرایی شود و اراضی به این صورت در اختیار مالکین نباشد که بعد از یک دوره زمین ها به شدت خرد شود و یک دوره دیگر که بگذرد اساسا هیچ زمینی برای کشاورزی باقی نماند، در این شرایط هرگونه سرمایه گزاری در این عرصه در واقع مصداق هدر دادن سرمایه است مگر اینکه برای این عرصه چاره ای اندیشیده شود. اگر در طول عمر کمیسیون کشاورزی در مجلس یازدهم همین یک مورد به سامان برسد بزرگترین خدمت به کشاورزی صورت گرفته است.

نظری گفت: در بحث محدودیت کودهای فسفاته در کشور، بعد از سال ها مجوز خرید ۲۰۰ میلیون تن خاک فسفاته از سوریه، اخذ شده که در حال وارد شدن است و در سنوات آتی این مشکل به صورت اساسی رفع خواهد شد .

وی افزود: درخصوص مشکل نهاده ها و ارز ۴۲۰۰ تومانی، جمع بندی کمیسیون کشاورزی بر این است که در حوزه تخصیص ارز 4200 تومانی به نهاده ها از آن جهت که به دست کشاورز نمی رسد و رانت ایجاد می کند، چاره اساسی، حذف این ارز است و اگر دولت به دنبال کمک در این حوزه است این کمک را به مصرف کننده برساند نه به وارد کننده. هر جا که این اختلاف ایجاد می شود قطعا سوءاستفاده هم خواهد بود و نمی توان این قضیه را با ابزار بگیر و ببند مدیریت کرد.

نظری با تاکید بر ضرورت پرداختن به صنایع تبدیلی فناورانه، گفت: چاره ای نداریم جز اینکه در حوزه کشاورزی ارزش افزوده ایجاد کنیم و ظرفیت فناورانه بکار گرفته شود تا فراوری محصولات کشاورزی در داخل کشور انجام شود و ارزش افزوده حاصله به افزایش درآمد کشور بینجامد.

وی صادرات مازاد محصولات کشاورزی را از مشکلات اساسی عنوان کرد و با بیان اینکه این حوزه حساب و کتابی ندارد و کشور در این بخش عملا فلج است، گفت: واردات بی رویه و بی موقع دیگر مشکل کشاورزان است و مدیریت واردات می تواند تغییر جدی در این حوزه ایجاد کند.

اشتراک گزاری

درباره ی shora-markazi

همچنین ببینید

تشکیل دولت جوان حزب اللهی گامی موثر در تحقق تمدن نوین اسلامی است

معاون امور استانهای شورای ائتلاف در همایش هم اندیشی شورای ائتلاف نیروهابی انقلاب اسلامی استان مرکزی ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *